Bliv tro mod din musik – og forfølg succes

Jeg modtog for nylig en cd i mail fra en sangskriver, der er en af ​​mine venner. Jeg indsatte cd’en og lyttede til nogle gode skrivemåder og en velproduceret og indspillet plade. Men jeg følte stadig, at der manglede noget. Jeg kan godt lide at tro, at jeg har et bredt øre, og at du sandsynligvis vil fange mig til at lytte til næsten enhver musikstil på et eller andet tidspunkt. Men jeg er ikke mainstream, og da jeg var færdig med at lytte til pladen, følte jeg, at min ven sandsynligvis igen ikke ville nå et meget større publikum, end han håbede.

Jeg har flere venner, der skriver musik, der ville blive betragtet uden for mainstream. Jeg har set dem i de sidste 10 år forsøgt at forsørge sig selv som sangskrivere, men med minimal økonomisk succes. De havde gode anmeldelser, radiooptrædener på eklektiske radioprogrammer, der ville spille deres slags musik, men ingen pladeselskab kontaktede, ingen ture, ingen penge, og mine venner har stadig disse job ikke-musikalske dage. had. De sange, mine venner opretter, er på den anden side utrolig opfindsomme, originale og interessante. Bare ikke mainstream.

Så hvad hvis du vil have mainstream succes, men er inspireret til at skrive musik, der ikke er mainstream? Nå, jeg tror, ​​at kunstneren skal starte med at definere, hvad succes betyder for ham. Hvis gode anmeldelser og en lokal niche med lige stor succes, så er der ingen bekymringer. Men hvis succesen er en optageaftale, tv-optrædener på Late Night, en national eller international turné, så er der noget at give. Hvad er dette “noget” nu? Ved at give efter (eller tilpasse eller indgå kompromiser, eller hvad du end vil kalde det) forbliver du tro mod din musik?

Nå, jeg tror, ​​vi kan se på Bruce Springsteen for et eksempel på at forblive tro og give efter lige nok. Bruce var klar til at foretage subtile ændringer i sin skrivning, så den musik, han lavede, kunne blive hørt af et større publikum. Efter at Springsteen havde udgivet “The Wild, The Innocent, and the E. Street Shuffle”, kritiserede pladeselskabet ham for ikke at sælge flere eksemplarer, og han vidste, at han ikke nåede så mange mennesker som muligt. Mens der er en lignende lyd som “The Wild / Innocent …” og hans kommende album “Born to Run”, kan du høre, at han lavede en lille justering i, hvad han skrev. Han skrev mindre om individet og mere om den almindelige mand. Hans sange er blevet mere “radiovenlige” og mere kortfattede. Han havde succes med “Born to Run”, og han syntes at finde en formel til at forbinde med et større publikum.

Jeg har læst mange artikler på nettet og i magasiner, der taler om reglerne for sangskrivning. De taler om at skrive en god krog, skrive en mindeværdig melodi, en god produktion osv. Jeg synes, at regler som disse er gode at kende bag forfatterens sind, men at begynde at basere din stil på, hvad andre synes, en god sang kun vil føre til stagnation. Du er nødt til at skrive den musik, du har brug for at skrive. Kunstnere har ideer indeni dem, der skal komme ud og komme til udtryk. Men er de alle forbundet med et publikum, og er de vellykkede?

Hvordan opretter du en forbindelse? Hvordan forbliver du tro mod din musik? Er du bekymret for succes? Dette er de ting, kunstnere skal spørge sig selv om, når de skriver og arbejder på deres røv for at få folk til at lytte til deres musik. Lad mig vide hvad du tænker – darryl@bluecavestudios.com.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir