Beijing sovesal for udvekslingsstuderende ved BLCU

Når du forbereder dig til at rejse til Beijing, uanset om det er til studenterudveksling eller rejser, er det en god ide at se på de forskellige tilgængelige boligtyper. Denne artikel vil fokusere mere på sovesale, der findes på Beijing University of Languages ​​and Culture (BLCU) for studerende, men turister, der planlægger at blive i Beijing University-området, vil måske også se på BLCU-sovesale som en form for billig indkvartering.

TJ og jeg tjekkede hurtigt, hvilke BLCU-sovesale der var gode eller i det mindste tilstrækkelige til at blive der. Det tog ikke lang tid for os at finde ud af, at Dorm 17 er den mest populære og sværeste at reservere, en af ​​vores BLCU-klassekammerater boede på Sovesal 17 kun fordi han bookede og betalte det foregående semester. [Note: The cost of accommodation in each dorm varies]

  Den faktiske sovesalreserveringsproces involverer:

 1. Opkald fra BLCU-hostingtjenesten
 2. Forklar for personalet (hovedsageligt på mandarin, selvom nogle af dem kender lidt engelsk)
 3. Foretag en betaling (1 måned)
 4. Vis dem dit betalingsbevis, når du ankommer

Jeg gjorde det på den nemmeste måde ved at svinge mig rundt og bede om et værelse. Det syntes mig, at BLCU-sovesalen lignede meget mere en “først til mølle får først malet” fordi de altid vil sige, at de er “fulde” men på en eller anden måde på magisk vis finde et værelse, når det er nødvendigt.

  her er fordelene ved Dorm 17 efter min erfaring. Bemærk, at jeg aldrig har været i Dorm 17.

 • Det er nyere (rent)
 • Fuyuans er pænere
 • Det er “uden for campus”
 • Værelserne er større (selvom dette er tvivlsomt)
 • Tættere på Wudaokou og togstationen
 • Private dørmænd (studerende, der ikke opholder sig der, forventes at logge ind og ud)
 • Buzz af internationale studerende

det Ulempen ved sovesal 17 ville være den længste sovesal fra bygning 1 (hoved BLCU studiebygning), det vil sige at vågne op meget tidligt om morgenen for at komme i klasse eller endda købe en cykel (anbefales). Jeg sætter også spørgsmålstegn ved rygterne om det Sovesal 17 har større værelser, fordi jeg opdagede nogle super store sovesale i bygning 4 (Jeg kiggede forbi nogle åbne døre).

TJ og jeg flyttede mellem Sovesal 4 (tidligere sovesal for internationale studerende) og sovesal 6 (nær basketballbanerne). TJ ankomme ved BLCU før mig og havde afgjort Sovesal 4, så da jeg ankom, tjekkede jeg et af værelserne i kollegieværelse 4 ud og besluttede derefter at besøge et af værelserne i Sovesal 6 også. Den største ulempe var, at Sovesal 6 havde ikke en elevator.

Før min endelige beslutning gik jeg for at kontrollere lejligheder i nærheden (hvoraf nogle heller ikke har elevator). Der var lejligheder stadig under renovering, værelser til leje, folk på udkig efter en ekstra værelseskammerat osv. Min konklusion var, at at bo uden for campus ville ikke være gavnligt for nogen, der opholder sig på kort sigt (op til 6 måneder), så jeg vendte tilbage til Sovesal 4. På det tidspunkt var mange flere internationale studerende ankommet, og de ledige værelser i bygningen var hurtigt ved at løbe tør!

Der er et stort antal lejligheder omkring Wudaokou og BLCU på grund af de mange skoler i området. Der er også en hel del hoteller inden for gåafstand, hvor du kan blive midlertidigt, hvis det er nødvendigt. Omkostningerne ved at bo i en lejlighed er relativt billigere end at bo i sovesale, men sovesale kan være mere bekvemme og mindre ubelejlige (især hvis du har en dårlig udlejer).

Først forstod jeg ikke, hvorfor BLCU-løbere altid fik dig til at tjekke sovesalen, før jeg gik med på at flytte ind, men det tog ikke lang tid for mig at indse, at ALLE kollegier, jeg gik til, var forskellige. De fleste af værelserne er standardstørrelse (undskyld, at jeg aldrig tog et billede) med badeværelse / toilet i hvert værelse. TJ havde et mindre rum end mit, fordi hendes havde en balkon, men andre venner havde ikke engang en balkon som TJ eller den ekstra plads, jeg havde.

Jeg troede ikke værelserne på Sovesal 17 var større end min kollegieværelse, og jeg er sikker på, at der er større værelser end den, jeg havde … bare find ud af, hvilke de er!

  Fordele ved sovesal 4

 • Meget centralt (praktisk)
 • Håber internetcaféen / restauranten nedenunder (du kan slippe af med den i trappeopgangen på 1. og 2. sal, undertiden på 3. sal)
 • De låser ikke dørene, når det er forbi udgangsforbud
 • Nogle af flygtningene er pæne
 • Nyligt installerede sikkerhedskameraer
 • Buzz af internationale studerende

På en sidebemærkning betyder “24” på “Hope Cafe” -tegnet ikke 24 timer i døgnet! De forbliver åbne, så længe folk er der, men undertiden lukker de ganske tidligt (1 til 2 a.m.).

Møblerne, der findes i hvert værelse, er de samme: klædeskab, 2 studieborde, 2 senge, minikøleskab og tv. Jeg kan godt lide, at der er en lås på kabinettet såvel som på studiebordskuffen. Men forvent ikke, at alle møbler fungerer 100%.

Hvis du beslutter dig for at blive i Dorm Building 4, så prøv at undgå første sal !! Det siges, at der var et dødsfald i et af disse rum i begyndelsen af ​​2007. Sovesalene på første sal synes også at være tilbøjelige til at forme og blive ganske indelukkede, når varmelegeme er tændt om vinteren.

Bemærk, at elevatorerne i sovesal 4 kan blive blokeret. Du vil måske ikke blive på de øverste etager, hvis du sidder fast i elevatoren (det skete med en ven!). Jeg var på 3. sal, som var tæt nok på første sal til at bruge trappen, når elevatorerne blev slået fra eller ikke i orden. Det er ikke sjovt at klatre 9 etager efter en lang beruset nat med ømme fødder.

Og endelig vil jeg bare nævne, at jeg kiggede på enkelt sovesal i bygning 8. Bare at se rummet gjorde mig glad for at være i et delt værelse, da det er meget lille, og rummet føles meget ensomt. Men selvfølgelig er der også ulemper ved en delt sovesal (dårlig værelseskammerat, intet privatliv osv.).

– – – – –

PS BLCU-stipendiestuderende placeres i sovesal 1 eller 2 (jeg ved ikke, om der er andre bygninger). Dette betyder fælles brusere og toiletter (http://www.selinalai.com/2008/05/squat-toilet-troubles

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir